HATAY / ALTINÖZÜ - Altınözü Akşemsettin imam Hatip Ortaokulu

Nis

Değerler kulübü öğrencilerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  etkilikleri kapsamında okul panolarını süslemişlerdir.

Mrt

Okulumuzda ÇEDES kursu öğrencilerimizin, Ramazan münasebetiyle hazırladıkları gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Programımız , İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Sert, İlçe Belediye Başkanımız Rıfat Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Güner ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum kursu kapsamında okulumuzda Ramazan ayı için hazırlıklar yapılarak okul ve sınıf panoları Ramazan'ın ve orucun önemini anlatan dökümanlar hazırlandı. Ramazan ayınız mübarek olsun.

Şbt

2024 YILI İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI 13 ŞUBAT - 1 MART TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK OLUP BAŞVURU ŞARTLARI VE İSTENİLEN BELGELER AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER  EK-1 FORMU VE İSTENİLEN BELGELERİ HAZIRLAYARAK OKUL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAŞVURUDA BULUNACAKLARDIR.

Ock

Okulumuz 7. Sınıf öğrencisi Ahmet Furkan Uyma Genç Sada Kur’an-i Kerimi güzel okuma yarışmasında İl Birincisi, 5. Sinif Öğrencimiz Muhammed Emir Bayrak ise Genç Bilaller Ezan okuma yarışmasında İl İkincisi olmuştur. Ögrencilerimizi, Ailelerini, yetişmelerinde emeği geçen Hocalarını tebrik ediyoruz.

Eyl

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle Okulumuz Din Kültürü Öğretmeni Emine Balci'nin Koordinesinde Öğrencilerimizin  hazırladığı program; İlçe Müftümüz Sayın Yahya Okşar, Müftü Yardımcısı Ali Bahadır Özdemir,  Öğrencilerimizin kıymetli velileri ve Öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle Okulumuz Öğrenci ve Öğretmenlerinin hazırladığı program; İlçe Müftümüz Sayın Yahya Okşar, Müftü Yardımcısı Ali Bahadır Özdemir, İlçe Milli Eğitim Mürürümüz Sayın  Mehmet Güner, Şube Müdürlerimiz Musa Erdem, Fuat Yarar, Alimler-Der Başkanı Abdulrezzak Kızıldağ ve Öğrencilerimizin kıymetli velileri ile Öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eyl

Ağu

Okulumuz ERDEM Destek 2021 programına dahil edilmiştir. Program kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılında  her ay tüm öğrencilerimize ücretsiz deneme sınavı yapılacak ve okulumuz rehberlik servisi tarafından öğrencilerimizin akademik başarıları takip edilecektir.

PROJE DETAYLARI VE KLAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

Tem

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.

Okulumuz Altınözü Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu 2021-2022 eğitim öğretim yılında 10 Öğretmen, 60 Öğrenci ve 10 farklı kitap ile bu projeyi uygulamıştır.

Haz

"Evimde Hissediyorum" ( I Feel At Home) projesi kapsamında okul öğretmenlerimizden Merve İnan ve Yusuf Yaşaner Almanya'nın Köln şehrinde , Okul Müdürümüz Adem Kurt ve öğretmenlerimizden Çağla Gügercin İtalya'nın Roma şehrinde Göçmen öğrencilerin eğitime entegrasyonu üzerine gördükleri eğitimin ardından sertifikalarını aldılar.

MEB ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Teşkilat Yapısı Tanıtıldı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DÖGEP) faaliyetleri kapsamında Mayıs ayı etkinliği olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Teşkilat Yapısı ile ilgili bilgilendirme sunumu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine BALCI tarafından okulumuz öğretmenlerine tanıtıldı. Bilgilendirme sonrasında öğretmenlerimiz konu ile ilgili görüşlerini birbirleri ile paylaştılar.

Mrt

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DÖGEP) faaliyetleri kapsamında Mart ayı etkinliği olarak belirlenen "Ülkemizin din eğitimine, ilmi, tarihi ve kültürel mirasına katkıda bulunan bilim insanlarının ve öncü şahsiyetlerin biyografileri" konusu üzerine yapılan araştırmayı  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz öncülüğünde okulumuz öğretmenleri birlikte incelemişlerdir. İnceleme sonucunda konu ile ilgili görüşlerini birbirleri ile paylaşmışlardır.

Mrt

KYŞM Kapsamında Kadına Şiddete Hayır Konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmiştir. Seçilen eserler okul panosunda sergilenmiştir.